Skandali i Australian Open shkakton “tërmet” në rrjetet sociale shkaku i abuzimeve me fëmijët e topave

Fëmijët që mbledhin topat në Australian Open përballen me nxehtësi të madhe, zemërim të lojtarëve dhe mundësinë për t’u goditur nga topat e tenisit që shkojnë në shpejtësinë më shumë se 200 km/h – megjithatë asnjëri prej tyre nuk paguhet asnjë cent.

Mediat sociale shpërthyen këtë javë me zbulimin se stafi më i ri në Melbourne Park janë të gjithë vullnetarë, me disa fansa që besojnë se kjo praktikë është shfrytëzim i fëmijëve.

Yjet e heshtur të eventit, të cilët i nënshtrohen një procesi përzgjedhjeje një vjeçare dhe stërvitje intensive, kanë një nga përzgjedhjet më të vështira në Australi gjatë janarit – dhe disa njerëz mendojnë se duhet të paguhen.

Mediat sociale shpërthyen këtë javë me zbulimin se fëmijët e topit në Melbourne Park janë të gjithë vullnetarë, me disa fansa që besojnë se praktika është shfrytëzim i fëmijëve.

“Si nuk është ky shfrytëzim i fëmijëve?”, komentoi një përdorues i Reddit.

“E pështirë, pyes veten se si ia dalin me këtë. Si është e ligjshme?”, tha një tjetër.

 

Fëmijët me top në Wimbledon dhe US Open paguhen për punën e tyre thelbësore, dhe Australian Open e bëri gjithashtu deri në vitin 2008, kur fëmijët u riklasifikuan si vullnetarë.

Shumica e të rinjve që bëjnë punën e kërkuar janë adhurues të guximshëm tenisi dhe janë të lumtur që punojnë pranë heronjve të tyre sportivë.