Shtresa e borës në Kodër të Diellit arrin 60 centimetra

Në Kodër të Diellit ka shtresë të borës prej 60
centimetra, në Mavrovë 10, ndërsa tetë në Llazaropolë, njoftoi DPHM.

Më së shumti shi, gjatë 24 orëve të kaluara ka rënë në Demir Kapi 19 litra në metër katror, në Mavrovë 15 dhe në Ohër nëntë litra.

Moti sot do te jete kryesisht i vranët me reshje të përkohshme të shiut, të cilat pasdite dhe gjatë natës në disa vende do të jenë më të mëdha (mbi 30 litra ne metër katror). Në male, ndërsa pasdite edhe në disa vende me të larta do të ketë reshje të borës. Do të fryj erë mesatare, përkohësisht e përforcuar nga
drejtimi juglindor. Temperatura maksimale do të jetë në interval prej 6 deri 12 gradë.

Në Shkup mot i vranët me reshje të përkohshme të shiut, më të mëdha pasdite dhe gjatë natës. Do të fryjë erë mesatare nga drejtimi juglindor, e cila përkohësisht do të përforcohet. Temperatura maksimale do të mbërrijë 10 gradë.