Shtëpitë e varrimit në New York janë të mbingarkuara nga koronavirusi

Funeral director Tom Cheeseman loads a body into his van after making a house call, Friday, April 3, 2020, in the Brooklyn borough of New York. The Associated Press spent a day on the road with Cheeseman, who is overwhelmed by demand due to the coronavirus outbreak. Cheeseman is picking up as many as 10 bodies per day. Most bodies come from homes and hospitals. “We took a sworn oath to protect the dead, this is what we do,” he said. (AP Photo/John Minchillo)

Virusi është përhapur në të gjithë vendin dhe që nga janari i këtij viti numri i personave të infektuar me Covid-19 ka vazhduar të rritet, raporton CNN.

Situata është më e rëndë në New York, ku të paktën 4,758 persona kanë vdekur, sipas të dhënave më të fundit nga Universiteti Johns Hopkins. Shtëpitë funerale janë mbingarkuar për shkak të rritjes së kërkesës.

Fotoreporteri i Associated Press, John Minchillo, kohët e fundit kaloi kohë duke mbuluar punën e drejtorëve të funeralit Tom Cheeseman dhe Pat Marmo në Brooklyn, New York.