Shqipëria, ndër vendet me numrin më të lartë të vdekjeve të punonjësve shëndetësorë

“Siguroni jetët e personelit shëndetësor, për të mbajtur të sigurt pacientët”, ka qenë ndër këshillat kryesore të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, që nga shpërthimi i pandemisë Covid-19.

Në Shqipëri, sigurimi i jetëve të personelit mjekësor ka krijuar shpeshherë debate mes qeverisë dhe opozitës. Shqipëria renditet ndër vendet që kanë një numër më të ulët personeli mjekësor në raport me popullsinë.

Pas një kërkese për informim, Ministria e Shëndetësisë i tha A2 se numri i personelit shëndetësor, i përditësuar deri në muajin janar 2021 në Shqipëri është 18139, pra më pak se një, për 1 mijë banorë.