Shilegov: Me “Transport të shpejtë me autobus” deri në mjedis më të pastër dhe jetë më cilësore në Shkup

Qyteti i Shkupit planifikon t’i bashkëngjitet shoqërimit me qytete të suksesshme me korridore BRT, me zbatimin e dy linjave për transport të shpejtë të autobusëve – Linja 1 (lindje-perëndim, nga Gjorçe Petrovi përmes Qendrës deri në Lisiçe të Re) prej 12.81 km dhe 21 stacione autobusi, ndërsa është planifikuar edhe Linja 2 (veri –jug nga stacioni hekurudhor në bulevardin BeH deri në bulevardin Boris Trajkovski) në gjatësi prej 10,4 km me 29 stacione autobusi.

Kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov në kolumnën “Pse Shkupit si metropol i duhet transport me autobus? i shpjegoi përfitimet nga projekti për transport të shpejtë me autobus (Bus Rapid Transport – BRT) në Shkup ose më shumë i njohur si “metro autobusi” ose “tramvaj në rrota”.

“Transporti i shpejtë me autobus përgjysmon kohën e udhëtimit, ndërsa frekuenca e autobusëve prej 3-4 minutash gjatë orës së pikut parandalon bllokimin e qytetit. Stacionet në të njëjtin nivel me autobusët me fund të rrafshët lejojnë hipjen dhe zbritjen e shpejtë dhe të lehtë dhe qasje të plotë për përdoruesit e karrocave dhe personave me aftësi të kufizuara. Avantazhi i trafikut të autobusëve i lejon ata të lëvizin lehtë dhe shpejt nëpër rrugët dhe udhëkryqet e qytetit. Frekuenca, qasja, siguria, komoditeti dhe shpejtësia janë tregues të shërbimeve cilësore të transportit që inkurajojnë qytetarët të përdorin sistemin e transportit publik në vend të automjeteve private, shkroi Shilegovi në një kolumnë të botuar sot në “Slloboden Peçat”.

Shilegovi tregon se numri i shtuar i njerëzve që përdorin transportin publik nënkupton zvogëlimin e ndotjes së ajrit dhe përmirësimin e shëndetit të qytetarëve sepse transporti i shpejtë me autobus me lëndë djegëse efikase çon në zvogëlimin e emetimeve të gazeve serë, emisioneve të grimcave dhe niveleve të zhurmës. Ai tregon se BRT ofron një rrugë të veçantë për autobusët me shpejtësi të lartë që do të ndahen fizikisht nga trafiku tjetër dhe është futur në qindra qytete të botës. Sipas Shilegov, “BRT nënkupton transport më të shpejtë, më efikas dhe më të sigurt të autobusëve, një mjedis më të pastër dhe një jetë më të mirë në Shkup”.

“Financimi i punimeve të ndërtimit, mallrave dhe shërbimeve të projektimit për rindërtimin e bulevardeve në qytet, stacionet e autobusëve dhe dy depove dhe ndërtesa administrative për Linjën 1 do të kushtojë 31.2 milionë euro. Ose, në krahasim me të ashtuquajturën projekti “Shkupi 2014”, 5-6 milionë euro më pak se muzeu i partisë me figura dylli (rreth 17 milionë euro) dhe “Rrota Panoramike” (19,75 milionë euro). Blerja e autobusëve të rinj me dysheme të ulët për Linjën 1 që funksionon me gaz natyror të kompresuar (“CNG”) / hibrid CNG do të kushtojë 9.8 milionë euro, një milion më pak sesa dy fontanat në Sheshin Maqedona dhe “Luftëtari mbi kalë” që së bashku kushtojnë mbi 10.8 milionë euro. Prokurimi i komponentëve të sistemit në automjete dhe stacione autobusësh dhe integrimi i udhëkryqeve në Qendrën e Menaxhimit të Trafikut për Linjën 1 do të kushtojë rreth 6.1 milionë euro, ose më pak se “Porta Maqedonia” që kushton mbi 6.3 milionë euro”, tha ai.

Sipas Shilegovit, për Linjën 2 të BRT, financimi i punëve të ndërtimit, mallrave dhe shërbimeve të dizajnit do të kushtojë 11.1 milionë euro, ose 6.5 milionë euro më pak se fasada e Qeverisë për të cilën Gruevski shpenzoi rreth 17.7 milionë euro. Shilegovi gjithashtu thekson se prokurimi i autobusëve të rinj në dysheme të ulëta për linjën 2 dhe prokurimi i përbërësve të sistemit në automjete dhe stacione të autobusëve do të kushtojë rreth 11 milionë euro ose rreth 3 milionë euro më pak se paratë e shpenzuara nga qyteti i Shkupit për të rifasaduar pjesën e përparme të ndërtesave ekzistuese në qendër të qytetit, në kuadër të projektit “Shkupi 2014”. – Në total, projekti për futjen e transportit të shpejtë, efikas, ekonomik dhe ekologjik në Shkup do të kushtojë rreth 70 milionë euro për të dy linjat ose gati 10 herë më pak se i ashtuquajturi projekti “Shkupi 2014”, shkruan Shilegov në kolumnën “Pse Shkupit si metropol i duhet transport i shpejtë me autobus?”.