Shifra e frikshme e vdekjeve të reja në New York në 24 orët e fundit

Një rekord i ri me më shumë se 800 vdekje u raportua në vetëm një ditë të martën në New York City, sipas zyrtarëve të shëndetit të qytetit, raporton CNN.

Totali i përditshëm kombëtar prej 1,909 vdekjeve të reja ishte gjithashtu një rekord i ri, sipas Universitetit Johns Hopkins. Është e paqartë nëse shifra e Qytetit të New Yorkut është përdorur në përpilimin e totalit të SHBA.

Prapëseprapë, numri shqetësues erdhi ndërsa disa zyrtarë shprehën shpresë se disa zona të vendit po arrinin kulmin e kurbës së rasteve, shtrimet në spital dhe vdekjet.

Më parë, Guvernatori i New York-ut, Andrew Cuomo kishte thënë se numri i shtrimeve në spitalin e shtetit të tij po arrinte në një rrafshnaltë, por banorët ende duhej të disiplinohen.

“Ne duhet të jemi të zgjuar. Ne duhet të jemi të sigurt. … Ne e bëjmë atë duke qëndruar në shtëpi,” u tha ai gazetarëve.