SHBA sanksionon Turqinë për shkak të blerjes së sistemit raketor rus

Blerja e sistemit raketor rus S-400, i ka kushtuar shumë Turqisë në marrëdhënien me Shtetet e Bashkuara të Amerikës
Sikurse raportojnë mediat, bazuar në një draft projekt që prezantohet sot i plotë nga Departamenti Amerikan i Shtetit, administrata e Biden ka vendosur vënien e sanksioneve ndaj Industrisë Turke të Mbrojtjes (SSB) dhe katër drejtuesve të lartë të saj.

Që në momentin e njoftimit fillestar për këtë blerje, administrata e mëparshme amerikane nuk u shpreh entuziaste në lidhje me veprimin e Turqisë. Mbetet për t’u parë reagimi i presidentit Erdogan.