Sela përkujton Adem Jasharin: Ngadhënjeu kundër një shteti!

I vetëm përballë një shteti e kundër një ushtrie. Ngadhënjeu!

I realtë po aq sa edhe jeta dhe liria e Kosovës, njëkohësisht i pavdekshëm e legjendar po aq sa heronjtë e mitologjisë. Dëshmi për ne që e jetojmë në kohën e Bacit Adem se shqiptarët kanë dhe kanë pasur në të kaluarën jo mite por heronj që kanë frymuar, lavdia dhe madhështia e të cilëve i tejkalon edhe mitet. Lavdi!