Schumer: 8,5 miliardë dollarë si kundërpërgjigje ndaj COVID-19

Kryedemokrati në Senat, senatori Chuck Schumer, propozoi një ndarje buxheti prej 8,5 miliardë dollarësh për kundërpërgjigjen e qeverisë federale ndaj përhapjes së koronavirusit të ri.

“Përgjigjia e Shtëpisë së Bardhë deri më tani ka qenë shumë pak dhe shumë vonë dhe i mungon një plan i qartë për t’u marrë me përhapjen e virusit”, theksoi Shchumer duke kritikuar ashpër administratën e Trump-it.

Propozimi i bërë nga Schumer përfshin edhe një miliard dollarë për ndihmën e SHBA-së jashtë shtetit.