Rusia dorëzon vaksinën kundër Covid-19 për parakualifikim në OBSH

Rusia ka paraqitur një kërkesë në Organizatën Botërore të Shëndetësisë për parakualifikimin e vaksinës së saj të parë antiCOVID-19, Sputnik V, njoftoi sot Fondi Sovran i rus i Thesarit.

“Rusia është një nga vendet e para në botë që kërkon parakualifikim të vaksinës së saj antiCOVID-19 nga OBSH-ja”.

Rusia njoftoi në fillim të gushtit se kishte zhvilluar dhe regjistruar vaksinën e parë antiCOVID-19, e zhvilluar nga qendra kërkimore e Moskës “Gamaleia”.

Në Rusi, regjistrimi nga autoritetet është hapi paraprak në fazën përfundimtare të provave klinike.