RMV-ja ka strehuar 6.000 refugjatë nga Ukraina

epa09792159 People arrive at the border crossing in Medyka, Poland 28 February 2022. UN High Commissioner for Refugees Filippo Grandi said on 28 February more than 500,000 refugees have fled from Ukraine into neighboring countries since Russia began its military operation on 24 February. Polish Deputy Interior Minister Pawel Szefernaker said on 28 February 280,000 people had crossed the border into Poland from Ukraine. EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ POLAND OUT

Maqedonia e Veriut, deri tani, ka strehuar 6.000 refugjatë ukrainas, të cilët kanë braktisur vendin si pasojë e luftës në këtë vend, percjell KlanM, të dhënat e UNHCR-së dhe Agjencisë për azil të BE-së.

Sipas institucioneve, këto shifra janë deri në Janar 2023, ku vendi ynë renditet në vendin e dytë në Ballkanin Perëndimor, sipas numrit të ukrainasve të pranuar.

Nga rajoni, sic percjell KlanM, më së shumti refugjatë ukrainas ka pranuar Mali I Zi – 32.000, Serbia – 2.700, Shqipëria – 2.300, Bosnja e Hercegovina – 100. Kosova ka pranuar vetëm 13 gazetarë nga Ukraina, edhe pse paraprakisht kishin shfaqur gatishmërinë për të pranuar 5.000 refugjatë dhe 20 gazetarë.

Top tri vendet e Evropës që kanë pranuar më shumë refugjatë ukrainas janë Polonia – 1.6 milionë, Gjermania – 1 milion dhe Çekia 476.000. /KlanMacedonia/