Raste të reja dhe një i vdekur nga koronavirusi në Kinë

Commuters wear face masks to protect against the spread of new coronavirus as they walk along a street in Beijing, Thursday, April 9, 2020. China's National Health Commission on Thursday reported dozens of new COVID-19 cases, including most of which it says are imported infections in recent arrivals from abroad and two "native" cases in the southern province of Guangdong. (AP Photo/Mark Schiefelbein)

Kina raportoi 42 raste të reja të konfirmuara të koronavirusit dhe një vdekje të re në fund të së enjtes, sipas Komisionit Kombëtar të Shëndetit të vendit.

Kjo ngre numrin e përgjithshëm kombëtar në 81.907 raste dhe 3,336 vdekje, sipas NHC.

Ky rast i përgjithshëm nuk pasqyron numrin e rasteve aktive, por përkundrazi numrin e përgjithshëm të personave të infektuar që nga fillimi i pandemisë. Nga ato raste totale, 77,455 pacientë tani janë rikuperuar dhe janë larguar nga spitali, raporton CNN, transmeton lajmi.net.

Nga 42 raste të reja, 38 u importuan nga jashtë. Në një numër të veçantë, u raportuan 47 infeksione të reja asimptomatike, përfshirë 14 raste të importuara. Tani ka 1,097 raste asimptomatike nën vëzhgimin mjekësor.