Rama nuk po e respekton të kaluarën e hidhur të popullit shqiptar

Vebi Xhemaili

Kryeministër-Mos keni ra nga Marsi që nuk e respektoni të kaluarën e hidhur të Shqipërisë dhe popullit shqiptar: Që ka bërë kaq luftëra mbrojtëse kundër politikës hegjemoniste serbe mbi trojet shqiptare. Sot nga kjo politikë çfarosëse migruan vetëm në Turq mbi 5 milion shqiptarë dhe nuk flasin shqip.
Kryeministër mos e harro kurrë MARRËVESHJEN më të turpshme që bëri politika serbe për ti dëbuar shqiptarët në vitin 1938. Diplomacia e ZOGUT i tha jo Kësaj marrëveshje, e JU po e RINGJALLNI përsër kundër vullnetit të të gjithë shqiptarëve. Kjo është turpi i turpit kur ta bënë Kryeministri i YT, që rreh gjoks se është KREMINISTËR i TË GJITHË SHQIPTARËVE…???.
Edhe më tutje: “Nuk zmbrapset Rama: S’ka hapje të kufirit Kosovë-Shqipëri, Mini-Shengeni hap kufijtë e gjithë rajonit”.
Para se të lindësh Edi Rama ne shqiptarët e kemi pas një Shengen që nga viti 1912 der inë vitin 1945. Nga viti 1945 Minishengenin e MADH edhe më të madh se i yti, e themeloi Xhaxhi, si e thirrnim të gjthë në kohën e tij, deri në vitin 1948. Enver hoxha kurrë u bind se ky SHENGEN është shumë i dëmshëm jo vetëm për shqiptarët jashtë kufirit: Kosovë-Maqedoni-Preshevë e Bujanoc deri në Mal të ZI, Por më i dëmshëm ishte për vetë sovranitetin e Shqipërisë, Enver Hoxha i tha JO TITOS, dhe e prishi këtë Shengen. Edhe pse nëpër Shqipëri shiteshin gazetat serbe dhe në çdo gurë dhe cep të Shqipërisë ishte e gdhendur Parullla Tito-Enver. Kryeministër zmrapsu se e ke shumë GABIM…,