Rama: Në vitin 2030, ne do ta çojmë Shqipërinë në majë, aty ku meriton të jetë

Në kongresin e jashtëzakonshëm të Partisë Socialiste, i cili përfundoi mbrëmë vonë, siç u njoftua, kreu Edi Rama foli për mandatin e tretë dhe Shqipërinë në 2030.

Sot dhe në të ardhmen, tha ai, ne kemi një detyrim ndaj vendit, ndaj fëmijëve, gjatë mandatit të tretë për të siguruar një hap historik.

– Si e tillë, kjo fitore historike na solli përgjegjësi historike. Realizimi i fushës së vendimeve, reformave dhe punës konkrete në mënyrë që deri në fund të kësaj dekade Shqipëria të ngjitet në majën që meritojnë shqiptarët. Një vend sipas standardeve të BE-së, një vend ku liria dhe drejtësia rrezatojnë me përkatësinë tonë evropiane në realitetin e përditshëm, një vend kampion në këtë rajon të Evropës, me energji, turizëm, bujqësi dhe shërbime publike. Një vend me dinjitet të lartë kombëtar dhe ndërkombëtar ku Shqipëria është gjithmonë e para. “Kjo është Shqipëria nga 2030 dhe ky është misioni ynë,” tha Rama.

Sigurisht, shtoi ai, marrëdhëniet me aleatët dhe partnerët strategjikë janë reciprokisht të dobishme.

– Nuk fillon me mandatin e tretë, por ne do ta avancojmë mandatin e tretë me vetëdije të re, komunikim publik, marrëdhënie me rivalët politikë. Por duke mos harruar për asnjë moment marrëdhëniet me publikun në punën e përditshme. “Termi i tretë duhet të shënojë një hapje të re për njerëzit e këtij vendi, duke përfshirë një institucion të ri, Këshillin Kombëtar, i cili do të dëgjojë çdo çështje dhe problem të njerëzve,” njoftoi ai.

Ai tha se për çështje me interes të veçantë kombëtar, ata do të konsultohen me të gjithë qytetarët, pa dallime politike, fetare dhe rajonale që do të dëshirojnë të shprehen përmes Këshillit Kombëtar.

Ai deklaroi kategorikisht se Partia Socialiste nuk do të shërbejë si një mbulesë për asnjë ministër, drejtor ose shef të ndonjë sektori, nëse bëhet objekt i një hetimi nga gjyqësori.

Ai tha se e vetmja gjë që do të ishte përgjegjësia e PS do të ishte marrëdhënia pasi drejtësia të flasë, duke shtuar se reforma në drejtësi është një vijë e kuqe me të gjithë kundërshtarët e saj.

Në Kongresin e mbajtur në arenën “Air Albania” përpara tre mijë delegatëve, u drejtuan disa folës, veçanërisht emocionuese ishte adresa e Maggie Fino, vajza e Bashkim Fino, një nga figurat më të rëndësishme të partisë, e cila vdiq në fundi i marsit të këtij viti si rezultat i Covid -19. Ai tha se nga sot bëhet anëtar i partisë dhe vazhdon në gjurmët e babait të tij.

Një surprizë e veçantë ishte vendimi i Gramoz Ruci, kryetari aktual parlamentar, i cili njoftoi se pas përfundimit të mandatit të tij në parlament, ai do të tërhiqet nga politika, që do të thotë dorëheqja e tij nga mandati parlamentar që fitoi në zgjedhjet e fundit.

Fatos Nano, një nga figurat më të rëndësishme të socialistëve, nuk mungoi në këtë ditë të rëndësishme, kur festohet 30 vjetori i ekzistencës së kësaj force politike, dhe ai ishte i bindur se me Edi Ramën dhe bekimin e Zotit, socialistët do të arrinte shumë, siç është mandati i tretë me radhë. Nano ishte në krye të partisë nga 12 qershori 1991, deri më 2005 korrik XNUMX, kur Rama mori drejtimin.