Qeveria gjermane ka harmonizuar paketën e ndihmës për qytetarët mbi 65 miliardë euro

Pas konsultimeve që u zhvilluan mbrëmë, gjatë gjithë natës dhe mëngjesin e sotëm, Qeveria gjermane shpalli sot paketën mbështetëse në vlerë prej mbi 65 miliardë eurosh për të ndihmuar qytetarët përballë kostove të larta të energjisë dhe inflacionit, raporton DPA.

Masat përfshijnë një biletë të re, më të lirë për transportin publik kombëtar, një shumë të madhe që do t’u paguhet pensionistëve dhe studentëve përkatësisht 300 dhe 200 euro për të ndihmuar me kostot e energjisë, një rritje të përfitimeve dhe një rritje në shumën mujore që paguhet për prindërit. për çdo fëmijë – nga 18 euro për fëmijën e parë dhe të dytë.

Qeveria vazhdon të prezantojë çmime më të ulëta për një nivel të caktuar bazë të konsumit të energjisë, kështu që konsumatorët do të duhet të paguajnë çmime më të larta vetëm pasi ta kalojnë këtë shumë.

Paketa është e dedikuar për “të gjitha familjet – edhe pensionistët, studentët, studentët teknikë dhe praktikantët”, thuhet në njoftimin e qeverisë.