Qeveria dhe Kuvendi sot do të diskutojnë për masat e reja për të parandaluar përhapjen e COVID-19

Qeveria dhe Kuvendi i Maqedonisë së Veriut sot do të diskutojnë për masat e reja të cilat janë propozuar, për të parandaluar përhapjen e COVID-19.

Qeveria do të shqyrtojë masat që të gjithë operatorët ekonomikë të punojnë deri në ora 23:00, kufizim të kapaciteteve në transportin publik deri në 50 për qind, ndalesë për ngjarje publike dhe rekomandim deri tek të gjithë administrata shtetërore dhe publike, deri tek komunat dhe gjykatat, në pajtim me mekanizmat e punës, procesi i punës të zhvillohet në turne ose online nga shtëpia, ose në mënyrë të reduktuar me sistem të rotacioneve dhe secili institucion në pajtim me karakteristikat e procesit të punës.

Ndërsa Kuvendi do të duhet të nis diskutimin për ndryshimet ligjore, për zbatimin e masës – mbajtje e detyrueshme e maskës në ambiente të hapura.