Publikohen emrat më të përdorur për fëmijë në Maqedoni për vitin 2020

Sara është emri më i përdorur nga gjinia femërore, ndërsa Matej është emri më i përdorur nga gjinia mashkullore për vitin 20202.

Sipas të dhënave të Drejtorisë për udhëheqjen e librave amë, në mesin e emrave më të përdorur në vitin 2020 te gjinia femërore janë Sara, Jana, Jovana, Marija, Sofija, Asija, Elif dhe Tuana, ndërsa te gjinia mashkullore janë Matej, Tadej, Aleksandar, Kalin, Uvejs dhe Dijar.

Si emra specifik që prindërit u kanë dhënë fëmijëve sivjet janë Antigona, Dunja, Anika, Valerija dhe Kalija.

Sipas statsitikave, vitin e kalur emrat më të përodor te femrat ishin Denicija, Mihaela, Jana dhe Katerina, ndërsa te gjinia mashkullore kanë qenë David, Mihail, Stefan dhe Kalin.