Prishtinë, a do të ketë sot takim mes Thaçit dhe Kurtit?

Kryeministri Albin Kurti i ka dërguar letër presidentit Hashim Thaçi ku ka kërkuar sërish që të takohen në mënyrë që t’i bashkërendojnë veprimet rreth politikës së jashtme.

Kurti ka theksuar se prezantimi i Kosovës duhet të jetë i njëzëshëm dhe se dallimet duhet të mbesin brenda vendit duke mos ndikuar kur e përfaqësojnë atë.

“Ashtu siç kam shkruar edhe në letrën time të fundit, më datë 13 shkurt 2020, politika e jashtme është ajo që duhet të na përbashkojë neve. Përfaqësimi i Kosovës duhet të jetë sa më i denjë në arenën ndërkombëtare dhe këtë mund ta arrijmë duke qenë të harmonizuar në qëndrimet tona të cilat përveç suksesit do të garantonin edhe zhvillim ekonomik e siguri shtetërore e kombëtare”, ka shkruar Kurti në letrën drejtuar Thaçit.