Pompeo shpall të padëshirueshëm një ish-përfaqësues federal të BeH-së

Shefi i Departamentit amerikan të Shtetit, Mike Pompeo, dje porositi se ish-përfaqësuesi federal i Bosnjë e Hercegovinës, Amir Zukiç, është i padëshiruar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA).

“Puna korruptive e ish-përfaqësuesit Amir Zukiç minon sundimit e ligjit në Bosnjë e Hercegovinë”, shkroi Pompeo në Twitter, për shkak të cilës ish-sekretari i përgjithshëm i Partisë së Aksionit Demokratik është bë i padëshirueshëm në territorin e SHBA-ve.

Kreu i diplomacisë amerikane shkroi se me partnerët në BeH “Mbeten Të bashkuar kundër korrupsionit”.

Para Gjykatës komunale në Sarajevë në rrjedhë është gjykimi i Zukiçit dhe të akuzuarve për punësime të paligjshme në sektorin publik.