Përveç koronavirusit, në Kinë fillon të përhapet edhe gripi i shpendëve

Gati 2,000 zogj u vranë nga lloji H5N6 i gripit të shpendëve në një fermë shpendësh në Provincën Sichuan, njoftoi dje autoriteti bujqësor kinez.

Vetëm tetë ditë më parë, 4500 pula raportuan se kishin ngordhur nga virusi H5N1 në provincën e Hunan.

Ministria e Bujqësisë dhe Punëve Rurale e Kinës raportoi se 1.840 nga 2,497 zogj të zhdukur në fermë u vranë nga sëmundja infektive virale.

Ministria nuk specifikoi se në cilën ditë ndodhi përhapja.