Përhapja e flakëve në Australi, temperatura mbi 50 gradë pritet të përfshijnë vendin

Autoritetet Australiane kanë ngritur alarmin për një përhapjë masive të falkëve, pasi dogji rreth 20 shtëpi n Sidnei.

Zjarri po përshkon pyjet në vargmalet Blu të cilat janë një atraksion turistik.

Por temperaturat e larta që parashikohet të përfshijnë vendin do ta bëjnë gjendjen akoma më të jashtëzakonshme.

Sipas meteorologëve Australia pritet të përjetojë temperaturat më të larta të regjistruara ndonjëherë të cilat mund të shkojnë mbi 50.7 gradë Celsius.

Që prej shtatorit gjashtë persona kanë humbur jetën  dhe mbi 700 shtëpi janë djegur si pasojë të flakëve që kanë përshirë vendin.