Për mërgimtarët e Shqipërisë, kthimi në Greqi më i lehtë përmes Qafë Thanës sesa Kapshticës

Në vendkalimin kufitar Qafë Thanë në kufirin Maqedoni-Shqipëri në Strugë, është regjistruar frekuencë jashtëzakonisht e lartë e udhëtarëve dhe automjeteve ditët e fundit, raportuan mediat shqiptare.

Udhëtarët janë kryesisht emigrantë shqiptarë, të cilët kthehen në Greqi pas pushimeve në vendlindjet e tyre, ku jetojnë dhe punojnë.

“Emigrantët nga pjesa qendrore dhe juglindore e vendit tranzit përdorin territorin e Maqedonisë së Veriut për t’u kthyer në punë në Greqi pas pushimeve. Kjo sepse kalimi i Kapshticës me Greqinë, afër Korçës, është i mbyllur dhe emigrantët përdorin Maqedoninë e Veriut si tranzit”, thonë mediat.

Megjithatë, kjo nuk është arsyeja e vetme, thuhet, sipas emigrantëve, tranziti përmes territorit të Maqedonisë i kursen ata më shumë se një orë e gjysmë.

Rritje e frekuencës për më shumë se dy herë është vërejtur në vendkalimet Blato dhe Xhepisht-Trebishtë afër Dibrës.