Për gjashtë muaj Gjermania i investon 92 milionë euro në Kosovë

Gjermania e ka shtuar prezencën e saj me investime në Kosovë.

Vetëm për gjashtë muaj, nga janari e deri në qershor, ky shtet ka investuar 92 milionë euro në Kosovë.

Kjo u bë e ditur nga Oda Gjermano-Kosovare.

Ndërkaq, eksporti i produkteve nga Kosova në Gjermani kap shifren e 52 milionë eurove.

“Me një përbërje prej udhëheqësish të bizneseve, organizatave, odave dhe zyrave ekonomike gjermane, interesimi i tyre ishte i fokusuar në aspektin ekonomik. Interesimit të tyre për zhvillimet ekonomike në vend, iu përgjigj znj. Hasani, duke u dhënë një pasqyrë të qartë të Kosovës ekonomike dhe marrëdhënieve ekonomike gjermano-kosovare”, thuhet në njoftim.

Oda Gjermane