Pendarovski: Ligji për Prokurorinë nuk është kusht, as formal dhe as joformal

Presidentin e vendit Stevo Pendarovski në një konferencë për shtyp me Presidenti i Këshillit Evropian, Sharls Mishel, që ndodhet sot për vizitë zyrtare në Shkup, tha se Ligji për Prokurorinë nuk është kusht, as formal dhe as jo formal për çeljen e negociatave me BE-në. Thjesht është i rëndësishëm që të miratohet, por mundet tani, po ashtu edhe më vonë. Ai theksoi se për momentin asnjë vend i BE-së nuk e kërkuar këtë si kusht për çeljen e negociatave, e nëse në të ardhmen kërkohet atëherë do të angazhohemi edhe për këtë.