Pasagjeri refuzoi maskën, taksisti e dërgoi në stacionin policor

Një burrë në British Columbia, Kanada, po e fillon vitin e ri me qindra dollarë gjobë pasi zyrtarët e policisë thanë se ai preku fytyrën e shoferit të taksisë dhe refuzoi të vishte një maskë fytyre brenda makinës, përcjell portali tv21.tv

Ditën e Vitit të Ri, rreth orës 1 të mëngjesit, shoferi i taksisë në Victoria telefonoi 911 për të raportuar se një pasagjer “po refuzonte me guxim kërkesat e shoferit që pasagjeri t’i përmbahej” udhëzimeve të Aktit të Masave të Lidhura të Provincës Covid-19 (CRMA), sipas Departamenti i Policisë Victoria.

Kur përdorni një taksi ose shërbim tjetër përshëndetje udhëtimi, ato udhëzime këshillojnë që “sa më shumë që të jetë e mundur, të shmangni kontaktin fizik me pasagjerët”, të ruani distancën shoqërore dhe të vishni një maskë fytyre. Shkelësit e ndonjërës prej këtyre rregullave i nënshtrohen një gjobe prej 175 dollarësh (230 dollarë CAD).

Burri nuk u identifikua nga autoritetet dhe është e paqartë nëse ai është një banor kanadez. Pasi telefonoi 911, shoferi i taksisë e çoi burrin në selinë e policisë, ku ai refuzoi të respektojë kërkesat e oficerëve për të lënë makinën, thanë zyrtarët. Oficerët e larguan atë nga taksi dhe e vendosën në paraburgim.

Pasagjeri u gjobit në tri vepra: për refuzim të vënies së maskës , sjellje abuzive ose luftarake dhe mosrespektim të udhëzimit të një oficeri, me një shumë prej 542 $ (690 $ CAD), numri më i madh i gjobave CRMA lëshuar një individi nga oficerët e VicPD , tha policia.

Pasagjeri gjithashtu ishte gjobitur për shkak se ishte i dehur në një vend publik dhe u mbajt në selinë prapa hekurave derisa të ishte esëll.

Që nga e hëna, Kanada ka regjistruar 610,740 raste Covid-19 dhe 15,944 vdekje, sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins ./21Media