“Parashutistë e avionë”, forcat e NATO-s vazhdojnë stërvitjet në Shkup

Në Krivollak të Shkupit ka vazhduar realizimi i stërvitjes ushtarake “SwiftResponse”. Të pranishmit sot patën mundësinë të shohin aktivitete ajrore të parashutistëve, ulje të helikopterëve dhe avionëve. Në stërvitje morën pjesë forca ushtarake të tetë vendeve anëtare të NATO-s.

Stërvitja është veçanërisht e rëndësishme për zhvillimin e aftësive të ushtrisë përmes shkëmbimit të njohurive, aftësive si dhe rritjes së ndërveprimit me forcat e armatosura aleate.

Në stërvitjen ushtarake në Krivollak marrin pjesë 4600 pjesëtarë të forcave të armatosura të tetë vendeve anëtare të NATO-s.