Osmani:Kemi mbështetje për kryesimin me presidencën e OSBE-së në vitin 2023

“56 vende pjesëmarrëse të OSBE kanë miratuar vendimin që Maqedonia e Veriut të drejtojë me presidencën e OSBE-së në vitin 2023. Ministri i Jashtëm Bujar Osmani deklaroi se kjo nënkupton mbështetje të opinionit publike në BE për mbështetjen në aderimin evropian dhe tani duhet të formohet ekip kordinues kombëtar, një pjesë që do të punojnë ne Vjenë dhe një pjese në MPJ. Ekipin e veçantë në MPJ do ta përbejnë 30 persona nga fusha e diplomacisë”, deklaroi Bujar Osmani, ministër i jashtëm i Republikës së Maqedonisë së Veriut.
Sipas tij vendi do të ketë për detyrë të organizojë të paktën një takim ministror mes 57 vendeve anëtare.