Osmani sot i adresohet Parlamentit Evropian

Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani sot do t’i adresohet Parlamentit Evropian, me ftesë të presidentes së këtij parlamenti, Roberta Metsola.

Adresimi i Osmanit është paraparë të mbahet në orën 11:30.

Kjo është hera e parë që një president i Republikës së Kosovës, si shtet i pavarur, do t’i drejtohet seancës plenare të Parlamentit Evropian.

Presidentja Osmani do t’i adresohet deputetëve të Parlamentit Evropian lidhur me arritjet e Kosovës dhe rrugën e saj drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Ajo do të shprehë mirënjohjen e qytetarëve të Kosovës për përkrahjen që Parlamenti Evropian ka ofruar për vendin që nga vitet e 90-ta.