Osmani e godet Thaçin për fundvit: Koha e tregtarëve të kufijve ka perënduar

Presidentja Vjosa Osmani e ka goditur ish-presidentin Hashim Thaçi gjatë fjalimit të fundvitit në Kuvendin e Kosovës, raporton Gazeta Express.

Shefja e shtetit tha se Kosova “asnjëherë nuk ka pasur politikë të jashtme më aktive, më kuptimplote, më të përgatitur e më të koordinuar”.

Pasi përmendi takimet e saj me liderë rajonalë, europianë e botërorë, ajo tha se Kosova “më në fund ka politikë të jashtme”.

“Natyrisht që kjo politikë e jashtme e fokusuar në interesin e Kosovës dhe vetëm të Kosovës, e jo të interesave të ngushta individuale, e shpeshherë të paligjshme po u pengon disave, jo vetëm në Serbi, por edhe jashtë saj. Kosova nuk ka politikë të jashtme, po thonë ca zëra. Natyrisht që Kosova ka politikë të jashtme. Në fakt, më në fund Kosova ka politikë të jashtme”, tha Osmani.

Më tej, ajo tha se “koha e tregtarëve të kufijve ka perënduar njëherë e përgjithmonë”.

“Por po ju tregoj se çfarë nuk ka Kosova tani. Nuk ka lobim për ndryshim kufijsh, nuk ka pagesa lobistësh për të shtyrë përpara agjenda puro-individuale, nuk ka intervista të paguara për të promovuar liderë të caktuar, nuk ka flirtime me Serbinë e me Rusinë me qëllim të interesava individuale…”, tha Osmani.

Në politikën e jashtme, Presidentja tha se ka shumë sfida, pasi që “gabimet kanë qenë të përmasave të mëdha”.