OBSH alarmon: Jemi në prag të pandemisë nga koronavirusi

Koronavirusi po rritet më shumë për të shkaktuar një pandemi, por shpërthimet në vendet individuale ende mund të luftohen me një kombinim të masave të kontrollit dhe lehtësimit, tha sot Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH).

“Tani që ekzistenca e virusit në kaq shumë vende është përcaktuar, kërcënimi i një pandemie është bërë shumë e vërtetë,” tha drejtori i përgjithshëm i OBSH-së Tedros Adhanom Gebrejsus në një konferencë shtypi.

Ai shtoi se vetëm katër vende përbëjnë 93 për qind të të gjitha 110,000 rasteve në botë.

Tedros mirëpriti masat drastike të marra nga Italia për të luftuar Covid-19, raporton Ansa.

“Italia ka miratuar masa agresive dhe shpresojmë të shohim rezultate në ditët në vijim,” tha ai.