Nuk do të ketë namaze teravie gjatë këtij Ramazani

Në kohën kur e gjithë bota po përballet me pandeminë e koronavirusit, ndërsa besimtarët e fesë islame I ndajnë vetëm pak javë nga fillimi I muajit të shenjtë të Ramazanit, ne Maqeodninë e Veriut do të pezullohet falja e namazit tradicional të taravive.

Kështu deklaroi sot në selinë e Muftinisë së Gostivarit, Reis ul Ulema Sulejman Rexhepi, I cili potencoi se për dallim nga vitet e kaluara, myslimanët këtë hërë muajin e shenjtë të Ramazanit e presin me një sprovë globale sic është pandemia Covid 19, me c’rast tha ai se namazet e taravive do të pezullohen për raste sigurie ndaj të gjithë besimtarëve.

Ndryshe, kohë më parë Bashkësia Fetare Islame pezulloi të gjitha aktivitetet fetare që kryehen në grupe, si falja e pesë kohëve të namazit nëpër gjatë ditës si dhe namazin e xhumasë.