Njoftohuni me personin që është testuar 8 herë për COVID-19

Taylor Grimes është testuar plot 8 herë për COVID-19 dhe ka dhënë rezultate të përziera.

Një person nga Winter Springs, Florida, i tha CNN të hënën se ai ishte ngecur në një anije lundrimi dhe më pas me një anije spitalore në një port italian për 62 ditë pasi testoi pozitivisht për Covid-19 në fillim të prillit.

“Disa ditë janë vërtet të këqija dhe disa ditë janë në rregull,” tha Taylor Grimes, 28 vjeç, gjatë bisedës me video të hënën.

Grimes vendosi lundrimin në mes të janarit nga Xhenova, Itali, në lundrimin e tij të dytë si punonjës i MSC Cruises, një kompani globale lundrimi me seli në Gjenevë, Zvicër.

Grimes punonte në dyqanin e argjendarisë në rrugën e tyre mesdhetare.

Më 17 mars, një mik i Grimes dhe një punonjës i tij u testuan pozitivë për Covid-19, tha Grimes. Pasi u këshillua me doktorin dhe kapitenin e anijes, Grimes tha që ai “shkoi vullnetarisht në izolim”. Pesëmbëdhjetë ditë më vonë, ai gjithashtu testoi pozitiv, tha Grimes.

Grimes është testuar që shtatë herë të tjera dhe ka marrë një përzierje të rezultateve pozitive dhe negative, tha ai.

“Ne jemi shumë të shqetësuar për shëndetin e tij mendor,” tha nëna e nënës së Taylor, Ann Grimes.

“Të hënën e kaluar ai ishte duke u përgjëruar në telefon, duke thënë se ai donte të shkonte në shtëpi,” tha ajo. “Ai sapo kishte testuar pozitiv”.

Grimes tha se shpreson që rezultati i tetë i testit Covid-19 të jetë negativ, kështu që ai mund të kthehet në Shtetet e Bashkuara.

Ambasada Amerikane konfirmoi për familjen se është politikë italiane që punonjësit e anijeve të lundrimit nuk mund të lirohen nga një anije derisa të kenë testuar negativ në dy testet pasuese, tha Ann Grimes.

“Ne nuk dyshojmë se ky është standardi,” tha Ann Grimes. “Është fakt që testimi është kaq i skicuar. Si mund të jesh në karantinë për 62 ditë rresht dhe akoma të jesh testues pozitiv?”.