Një i vdekur dhe 6 të plagosur nga sulmi me thikë në një bibliotekë në Kanada

Një person me thikë vrau një grua dhe plagosi gjashtë persona të tjerë brenda dhe përreth një biblioteke të shtunën në librarinë Kolumbia Britanike në Vankuverin Verior, njoftuan autoritetet.

Rreshter Frank Jang nga Ekipi i Hetimit të Vrasjeve tha se një i dyshuar është marrë në paraburgim. Ai tha se personi është në të 20-at e tij dhe ka pasur ndërveprime me policinë në të kaluarën.

Jang tha se zyrtarët nuk kanë ende ndonjë informacion në lidhje me motivin e sulmit.

Steve Mossop, dëshmitar i rastit, tha se ai dhe partnerja i tij u ndalën në trafik kur panë një grua të përgjakur e cila u tha atyre se sapo ishte plagosur me thikë. Ata më pas panë disa viktima, brenda rreth 100 metrash nga ta, tha ai.

“Ishte një burrë, ishte një grua më e moshuar, ishte një grua më e re, një nënë, një grup i rastësishëm individësh në vendin e gabuar në kohë të gabuar”, tha Mossop.

“Dukej sikur ai po vraponte në një drejtim, kushdo që ishte në rrugën e tij ndodhi që të viktimizohej”, tha Mossop për sulmuesin.

Ministri kanadez i Sigurisë Publike, Bill Bler, shprehu tronditje dhe trishtim për incidentin në Twitter, duke e quajtur sulmin një “akt të pakuptimtë dhune”.