New York në zi: Nuk ka vend për të vdekurit në morgje dhe krematoriume

Qyteti i Nju Jorkut po varros të vdekurit në vende të përkohshme në të gjithë shtetin.

Epidemia e koronavirusit ende nuk ka arritur kulmin, por shërbimet e funeralit tashmë kanë duart e tyre të mbushura.

Deri më tani, rreth 1.400 njerëz kanë vdekur vetëm në qytet si pasojë e COVID-19.

Shumica e qytetarëve kanë zgjedhur krematoriumin në vend të funeralit, por qyteti më i populluar amerikan ka vetëm katër sish, kështu që kompanitë e funeralit paralajmërojnë se krematorët po zgjasin më shumë.

“Frigoriferë për të vdekurit janë plot, unë nuk mund të strehoj më shumë se 40 trupa,” thotë Andrew Nimo, menaxher i një shtëpie funerali.

Kjo situatë prek edhe spitalet e Nju Jorkut, të cilat janë më të ngadalta për të liruar morgun e tyre, p asi familjarët duhet të presin më gjatë për një takim për të caktuar kremifikim ose varrosje.