New York hap varre masive për viktimat e koronavirusit

Fotografitë janë publikuar nga një varr masiv në New York, pasi numri i vdekjeve nga shpërthimi i koronavirusit vazhdon të rritet, raporton BBC.

Punëtorët u panë duke përdorur një shkallë për të zbritur në një gropë të madhe, ku arkivolet ishin grumbulluar.

Vendndodhja është Hart Island, e përdorur për banorët pa asnjë të afërm ose që nuk mund të përballojë një funeral.

Shteti i New York tani ka më shumë raste të koronavirusit se çdo vend i vetëm, sipas shifrave të fundit.

Numri i të infektuarve me Covid-19 u rrit për 10,000 të enjten në 159.937, nga të cilët 7,000 kanë vdekur.

Spanja ka 153,000 raste dhe Italia 143,000, ndërsa Kina, ku u shfaq virusi vitin e kaluar, ka raportuar 82,000 raste.

SHBA në tërësi ka regjistruar 462,000 raste dhe afro 16.500 vdekje. Në nivel global ka 1.6 milion raste dhe 95,000 vdekje.