Në vend që ta fitojë, ASH zgjodhi ta shpëtojë BDI-në

Shkruan: Naser Pajaziti

Hyrja e ASH tashmë po duket çështje e kryer dhe pritet të zyrtarizohet sipas zhvillimeve që po ndodhin.

Duke bërë një analizë të mozaikut politik dhe qeveritar, sondazheve të IRI dhe procesit me shumë të panjohura i kam këto pyetje:

Pse mes mundësisë që ta fitojë BDI-në e të dalë si parti e parë apo ta shpëtojë karrierën e krerëve integrist, ka zgjedhur të kundërtën, pra ta shpëtojë BDI-në?

Nëse ASH-ja nuk i bën numrat për ndryshime kushtetuese, cila është arsyeja që të futet në qeveri? Pse atëherë të mos provokojë zgjedhje?

Këto janë dilemat që duhet të kenë përgjigje!

Megjithatë vendimi i kësaj partie për të hyrë në Qeveri është e drejt e tyre dhe sigurisht kanë qëllimet dhe kalkulimet e tyre.
Me këtë e mbylli debatin e hapur “A po hyn a jo ASH, ky debat është mirë të përfundoj sa më shpejt?!”