Në Tetovë i paskan ngritur përmendore mjaft të bukur Fadil Sulejmanit

Kadri Metaj

Ne Tetove i paskan ngrite shtatore mjaft te bukur themeluesit te Universitetit, profesor Fadil Sulejmanit. Ne kete kohe te zymte te luftes se te gjitheve kunder te gjitheve, kjo pune po duket nje sihariq i bukur, mirenjohes dhe bujar, pasi zakonisht mosmirenjohja eshte bere nje praktike mjaft agresive dhe piknisje per denigrimin e tjetrit. Ky gjest estetik dhe emancipues u thote shpirtrave te vegjel se historia nuk fillon me mohimin por me pranimin dhe mirenjohjen per njerezit qe ne kohe te veshtira kane bere veprime largepamese me gjithe te metat dhe lajthitjet sepse fundja, te gjithe jemi njerez dhe gabimet e te metat jane pjese e jetes tone. Si bashkepunetor i USHT ne vitet e shkuara shprehe kenaqesine time dhe i pergezoj ideatoret dhe realizatoret e këtij akti domethenes etik dhe njerezor, ne kohen kur Fadili, Rektori i parë në një kontekst represiv nuk jeton më!