Në Serbi gjatë vitit 2021 janë vaksinuar gjithsej 26.689 qytetarë të Maqedonisë

Deri me 5 janar të këtij viti në Vranjë janë dhënë saktësisht 116.548 doza të të gjitha llojve të vaksinave kundër koronavirusit, thonë nga Qendra Shëndetësore në Vranjë, raporton korrespondenti i MPB-së në Beograd.

Qytetarëve të Vranjës dhe Serbisë iu dhanë 89.830 doza, atyre të Maqedonisë së Veriut 26.689 dhe qytetarëve të BeH-së 29 doza.

Nga të katër llojet e vaksinave të disponueshme, më e zakonshme është vaksina kineze Sinovak – 72,098 doza.

Pfizer është dhënë në 35,275 doza, Sputnik-V ruse në 8,243 dhe Astra Zeneka në 932 raste.