MPJ në Shkup: Konfirmohet koronavirusi tek një shtetas në anijen “Diamond Princess” në Jokohama

Konfirmohet prezenca e koronavirusit tek njëri nga tre shtetasit e republikës së Maqedonisë së Venriut që gjenden në anijen turistike “Diamond Princess”, në portin e Jokohamës, njoftojnë nga Ministria e Jashtme, në bazë të informatave më të reja të marra nga organet kompetente të Japonisë.

Shtetasi jonë për momentin është hospitalizuar në një Shtëpi Shëndeti në Japoni. Ambasada e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Tokio është në komunikim me shtetasin në fjalë. Në ndërkohë ambasada komunikon edhe me dy shtetasit tjerë të cilët edhe më tej gjenden në anijen turistike “Diamond Princess”, dhe të cilët deklarojnë se janë në gjendje të mire shëndetësore.