Moska thotë se BE-ja nuk është në gjendje të zgjidhë çështjen e Kosovës

Shefi i diplomacisë ruse, Sergej Lavrov ka kritikuar Bashkimin Evropian për mosefikasitetin në zgjidhjen e çështjes së Kosovës.

Bashkimi Evropian ka treguar pafuqinë e saj në zgjidhjen e çështjes së Kosovës, ka thënë shefi i diplomacisë ruse, Sergej Lavrov.

Ai për “Telegraf.rs” ka përkujtuar se dialogu mes Beogradit dhe Prishtinës në Bruksel është pezulluar dhe tani një periudhë të gjatë nuk shihen shenja për vazhdimin e tij, transmeton lajmi.net.

“Aktualisht, nga një këndvështrim nuk shihen parakushtet për dinamikë të re në zgjidhjen e çështjes së Kosovës. Në Kosovë vazhdon të mbizotërojë kaosi pas zgjedhor dhe lufta për pushtet. Ndikimi ndërmjetësues i BE-së në masë të madhe është devalvuar”, deklaroi ai.

Në pyetjen se cila është pengesa kryesore, Lavrov ka thënë se BE ende nuk është në gjendje të ketë ndikim mbi shqiptarët e Kosovës në mënyrë që ata të vihen nën presion për të pasur çasje konstruktime ndaj bisedimeve me Serbinë.