Ministri bullgar: Maqedonasit janë të dehur dhe skizofrenë

 

Ministri bullgar i mbrojtjes dhe zv/kryeministër në qeveri, Krasimir Karakaçanov, ka pasur një paraqitje të re lidhur me çështjen e vetos. Sipas mediumeve në Shkup, Karakaçanov ka deklaruar se vetoja bullgare maqedonasve u ka ardhur si “dush i ftohtë” dhe i ak vetëdijëduar, sepse kanë qenë të dehur,m. Karakaçanov ka shtuar se maqedonasit janë produkt i Kominternës komuniste dhe skizofrenë.
Kjo paraqitje e tij tashmë ka shkaktuar reagimet e para në Shkup, ku madje kërkohet që të mendohet për largimin e ambasadorit bullgar nga Maqedonia e Veriut.