Mickoski: Primitivizmi i Xhaferit është zhgënjyes për qytetarët

Kryetari i opozitës maqedonase Hristjan Mickoski, hodhi akuza të forta kundër kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi, në lidhje me incidentet e fundit që po ndodhin në Kuvend. Ai e akuzoi Xhaferrin se po nxit qëllimisht me veprimet e tij të pahishme. Ai bile i quajti sjelljet e Xhaferit si primitivizëm kundrejt qytetarëve.

“Fatkeqësisht, folësi (Talat Xhaferi) është plot primitivizëm dhe kjo duket vërtet frustruese për të gjithë qytetarët. Jo për ne që na vjen turp për ato veprime të pahijshme që jemi marrë me politikë, por të gjithë qytetarët. Këtu, pyesni njerëzit këtu dhe kudo. Ai primitivizëm është vërtet i tmerrshëm. Por duhet të them se ai nuk është naiv. “Sepse primitivizmi ka një qëllim, dhe ai qëllim është të provokojë incident në karakterin e atij të 27 Prillit dhe t’i mundësojë këtij primitivisti, së bashku me të gjithë ata që e mbështesin, të paraqesë një këndvështrim tjetër”, tha kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski.

Mickoski shtoi se VMRO-DPMNE është parti përgjegjëse dhe nuk do të lejojë të mbizotërojë primitivizmi i pushtetit. VMRO-DPMNE do të vazhdojë të bllokojë në mënyrë aktive gjithçka që nuk është në interes të qytetarëve.

“Ata skenaristë dhe organizatorë duhet ta dinë se VMRO-DPMNE është shumë më me përvojë, dhe VMRO-DPMNE është shumë më e organizuar. VMRO-DPMNE nuk ka ndërmend të vazhdojë këtë agoni në Maqedoni. Dhe për këtë ne do të vazhdojmë të veprojmë me përgjegjësi në Kuvend, të sillemi ashtu siç kemi planifikuar, me bllokadë aktive të gjithçkaje që nuk është në interes të qytetarëve. Dhe ne nuk do të lejojmë që të përsëriten ngjarje nga e kaluara, me të cilat do t’u japim frymëmarrje artificiale këtyre, do të thosha, primitivëve që janë aktualisht në pushtet”, sqaroi Mickoski.