Me mbi 40 000 të vdekur, Europa mbetet kontinenti më i prekur nga pandemia

Medical workers in overalls stretch a patient under intensive care into the newly built Columbus Covid 2 temporary hospital to fight the new coronavirus infection, on March 16, 2020 at the Gemelli hospital in Rome. (Photo by ANDREAS SOLARO / AFP)

Pandemia e koronavirusit të ri ka vrarë më shumë se 40 000 njerëz në Europë, sipas një raporti të burimeve zyrtare, të lëshuar sot.

Më shumë se tre të katërtat e vdekjeve kanë ndodhur në Itali, Spanjë dhe Francë.

Me 14 681 dhe 10 935 vdekje përkatësisht, Italia dhe Spanja janë vendet më të prekura në botë.

Franca regjistroi 5 387 të vdekur në tokën e saj.

Me një total prej 40 768 vdekjesh për 574 525 raste, Europa është kontinenti më i goditur nga pandemia e COVID-19.