Mbi 4,5 milionë raste me COVID-19 në botë

Më shumë se 4,5 milionë persona me COVID-19 janë regjistruar zyrtarisht në botë, prej të cilëve tre e katërta në Europë dhe SHBA, sipas të dhënave zyrtare.

Të paktën 4 503 811 raste të diagnostikuara me COVID-19, mes të cilëve 305 424 të vdekur, janë regjistruar, veçanërisht në Europë, kontinenti më i prekur me 1 848 790 raste dhe 164 145 të vdekur, si dhe SHBA-ja me 1 432 045 raste dhe 86 851 të vdekur.

Numri i rasteve të diagnostikuara nuk reflekton numrin real të kontaminimeve, pasi një numër vendet testojnë vetëm rastet e rënda.