Maqedoni, hotelet 70% të mbushura për pushime

Turistë nga Turqia, Polonia, Shqipëria, Greqia, Bullgaria, Serbia, Kosova, Holanda dhe grupe më të vogla nga Danimarka dhe Norvegjia janë të ftuarit që vizituan vendin gjatë pushimeve. Plotësia e kapaciteteve është rreth 60-70% në akomodimet në hotele, ndërsa në akomodimin privat përqindja është shumë më e lartë. Në mesin e majit priten fluturime në Ohër nga partnerët tradicionalë.

“Gjatë festave të Pashkëve dhe të Bajramit, me fillimin e sezonit turistik veror në qendrat tona turistike ka një rritje prej 30-40%. Presim që viti 2022 të jetë më i suksesshëm se viti 2021 dhe motiv i madh për këtë është Organizata Botërore e Turizmit, e cila e rendit Maqedoninë në vendin e 5-të të lartë për nga rritja turistike në vitin 2021”, tha Ljupço Janevski.

Shoqata e udhërrëfyes turistik thotë se turistët inkurajohen të udhëtojnë, por shifrat janë larg para pandemisë. Me lehtësimin e masave për hyrje-dalje nga vendi ynë dhe me marrjen e vendimeve në vendet e tjera, sigurisht që u ndje një lëvizje e lehtë e turistëve.

“Kemi pasur mysafirë këto ditë. Isha pjesë e një turneu ballkanik me të ftuar nga Turqia. Duhet të përmend se vitet e fundit vizitorët më të mëdhenj në vend ishin mysafirë nga Turqia”, tha Elvir Sadikoviq.

Të pastrohet të paktën pjesa qendrore e qyteteve turistike, të mirëmbahen shatërvanët , thotë Sadikoviq, për të përmirësuar imazhin turistik të qytetit.