Lugina e Preshevës po i bie për herë të fundit kambanave

Shkruan: Fitim A. Nuhiu

Presheva definitivisht do t’i mbetet vend rehabilitimi dhe qendrimi për refugjatët afganë e sirianë, këtë vend si duket do ta trashëgojnë vetëm këta.

Sa gjaku është derdhur për këtë copë tokë nga shqiptarët, për çka…, pse po harrohet kjo histori?!

Kjo kambanë është e fundit që po bie për Shqipërinë dhe Kosovën, nëse kanë veshë për të dëgjuar dhe sy për të parë…

Historia do t’i mallkojë shtetet shqiptare nëse nuk merren masa dhe veprime konkrete për shpëtimin e kësaj treve shqiptare, por ama edhe nga ne preshevarët nëse edhe ne nuk i bëjmë detyrat e shtëpisë, zor se mund të shpresohet në diçka pozitive…