LSDM: Do të vazhdojë dialogu me VMRO-DPMNE-në

Këshilli Ekzekutiv i LSDM-së në seancën e mbrëmshme në përbërje të zgjeruar ka marrë vendim për vazhdimin e dialogut me opozitën VMRO-DPMNE për ndryshimet kushtetuese, me qëllim, siç është thënë, arritjen e një konsensusi social.

“Vlerësimi i Këshillit Ekzekutiv është se duhet të vazhdojë dialogu me DPMNE-në opozitare për ndryshimet kushtetuese. Kur DPMNE nuk është më kundër ndryshimeve kushtetuese, kur ka pranuar të marrë pjesë në një qeveri të përbashkët, nuk ka pse të mos vazhdojë dialogu dhe të mos fillojë procedura parlamentare. I japim hapësirë ​​dhe mundësi DPMNE-së që të qëndrojë në qëndrimin e shprehur publikisht dhe të përfshihet në proces. LSDM-ja dhe partnerët e saj në koalicion do të bëjnë gjithçka për ta shfrytëzuar plotësisht këtë mundësi, që vendi të ecë përpara dhe të përmbushë qëllimin tonë strategjik – anëtarësimin e plotë në BE”, qëndron në kumtesën e LSDM-së.