Loredana rrezikon deportimin në Kosovë

Reperja Loredana aktualisht është në kulmin e karrierës së saj.

Me albumin e saj të ardhshëm, të cilin aktualisht ajo po e shkruan në bashkëpunim me reperin KMN Zuna, e ardhmja e saj ka potencial të madh. Vetëm tani bashkëpunimi i saj me Capital Bra renditet i pari në top listat gjermane.

Loredana është deri tani muzikantja më e suksesshme në Zvicër, aktualisht madje edhe para DJ Antoine, i cili më parë ishte numri 1 me hitet e tij në botë.

Sidoqoftë, në rastin më të keq, i gjithë ky sukses nuk mund të ndalojë deportimin nga vendi i saj zgjedhur Zvicra. Sepse artistja më e suksesshme në Zvicër po përballet me dëbimin.

Kjo sepse Loredana nuk ka pasaportë zvicerane. Artistja aktualisht është qytetare kosovare. Në vitin 2013, ajo thuhet se ka aplikuar për nënshtetësi zvicerane, por nuk e ka marrë atë. Arsyeja është e paqartë.

Rreth një vit më parë, u bënë akuza se Loredana kishte kapur 700,000 franga me një mashtrim para karrierës së saj në rap. Aktualisht duket se një gjyq kundër saj do të fillojë vitin e ardhshëm.

Ajo dhe avokati i saj shpresojnë që procedurat do të përfundojnë. Sidoqoftë, ata po shqyrtojnë gjithashtu mundësinë e zgjidhjes, për shembull një pagesë për viktimën e supozuar Petra Z. Në qershor, Loredana do të pyetet përsëri për këtë çështje, sipas avokatit të saj, i cili foli për gazetën zvicerane 20min.