Lajçak e Escobar kërkojnë që policët e Kosovës të lirohen “menjëherë”

Emisari i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, dhe emisari amerikan për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, kanë bërë thirrje për lirmin e policëve kosovarë të kidnapuar nga forcat serbe në Kosovë. Ata kanë thënë se kjo ësjtë kërkesë e BE-së dhe SHBA-së.

“Ne themi menjëherë. Pozicioni ynë është se nëse janë kidnapuar apo kanë hyrë gabimisht në territorin e Serbisë, s’e kanë pasur këtë qëllim. Ata duhet të kthehen”, ka thënë Escobar në “Atlantic Council” të martën. Lajçak ka miratuar kërkesën e SHBA-së duke thënë se pajtohet me të.