Ky është biznesmeni turk që e dhuroi krejt mermerin për varrezat e Jasharajve në Prekaz!

Ky ishte bisnesmeni turk, Jusuf Aga Özler- ka vdekur më 2014- Zoti e pastë mëshiruar!
Jusuf Aga, e ka dhuru falas krejt mermerin për rregullimin e varresa të Jasharave, per këtë u dekoru me Medalje Nderi, nga Parlamenti i Turqisë si dhe nga ai i Kosovës!

Përndryshe, lexova nga një ish- Roje Nderi (TMK) i varresave të Jasharve, se në vitin 2002, iu paska kërkuar të japin nga një pagë për t’u regulluar- kishe sadopak këto varresa mirëpo siç shkruante ai, me ato paga s’u bë kurrë asgjë, dhe askush nuk dha llogari kurrë për to!.

Një nga sheshet kryesore në Stamboll, është emruar me emër të Adem Jasharit: “Shehit Adem Jashari”, ndërkohë në Prishtinë mezi- mbas 2O- vitesh një shesh i vogēl, u emru veç “Adem Jashari” – pa ndonjë titull (hero, a dêshmor a diçka tjetër!).

Se na kena qef m’u shtihu, kishe si shumë të moderuar e evropianë, Sheshet Kryesore i kena nxan moti- meniherë mas luftës me Skënderbeun e kalin e tij!.

Fehmi Maloku